Babymassage

 

Babymassage, samen verbonden, samen genieten
Zwanger Zeeland biedt jou en je kindje de mogelijkheid om te genieten en te ontspannen tijdens de Kraamtijd Special babymassage of de cursus Babymassage. De massage is voor jullie beide een rustmoment in dagelijks leven waarin jullie alleen met elkaar bezig zijn en dichter naar elkaar kunnen toegroeien.

Waarom een Kraamtijd Special babymassage of een cursus Babymassage van Babymassage Nederland
Als je net ouder geworden bent is alles nieuw. Ineens is daar je baby waar je 9 maanden naar uit hebt gekeken. Er is iemand aan je gezin toegevoegd en dat is even wennen en misschien ook wel spannend. Vragen als: “Doe ik het wel goed? Wat heeft mijn baby nodig?” zijn dingen waar je tegenaan kunt lopen. Het geven van een massage helpt jou om intensief contact te hebben met je kindje. Om hem te leren kennen, wat het vind hij fijn en wat niet. Als je je baby goed kent, weet je wat het bedoelt en kan je daar beter op inspelen. Het masseren is voor de ouder en het kind een moment van rust, ontspanning en verbondenheid.

Ook voor je baby ziet de wereld er ineens heel anders uit. Van een veilige, warme, vertrouwde omgeving gaat het tijdens de geboorte de wereld in. Ineens is het niet meer constant bij de moeder, maar in een wereld vol met geluiden, felle lampen en andere prikkels. Je baby moet zich ineens aan een hele andere wereld aanpassen. En dat gaat niet altijd even makkelijk. 

De behoefte aan intimiteit en lichamelijk contact met de ouder blijft bestaan. Het liefste wat je baby dan wil is bij zijn ouder zijn. Jij bent zijn veilige plekje. Je aanraking, contact en lieve woorden zijn wat het nodig heeft om zich begrepen voelen en om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Vind je het moeilijk om je baby goed te begrijpen? Is je baby onrustig? Kan het moeilijk in slaap komen? Heeft het last van darmkrampjes of ander klachten? Of wil je gewoon samen een rustmoment?
Een cursus Babymassage leert je hoe je door huidcontact en massage je kindje gerust kan stellen en kan laten ontspannen.

Couveusebaby’s en baby’s die een moeilijke bevalling achter de rug hebben, hebben extra baat bij de massages. Ook als er door ziekte of postnatale depressie een tijd is geweest waarin het contact met je baby niet mogelijk was, kan de Babymassage helpen om op een goede manier intensief en rustig contact te maken met je kindje. 

Ook als je kindje bij een kinderfysiotherapeut of osteopaat onder behandeling is kan de Babymassage een fijne aanvulling zijn om thuis met je kindje verder te oefenen en om te weten hoe je hem kan laten ontspannen. Denk hierbij o.a. aan overstrekken of een voorkeurshouding.

Welke massages worden er aangeleerd?
Tijdens de Kraamtijd Special babymassage leer je tijdens je zwangerschap al hoe je straks gelijk na de geboorte je kindje in de kraamtijd al kan masseren. Door verschillende massage technieken leer je de situatie in de buik na te bootsen waardoor de overgang van baarmoeder naar de wereld makkelijker wordt. Ook kan je op die manier aan elkaar wennen en naar elkaar toegroeien. 

Tijdens de cursus Babymassage leer je de Babymassage aan via de Shantala methode maar in een ander jasje. Samen met osteopaten en fysiotherapeuten heeft Babymassage Nederland gekeken naar hoe de Shantala technieken het beste tot zijn recht komen en hoe ze de technieken verder konden uitbreiden. Uit al die informatie is deze cursus Babymassage ontstaan. Je leert dus niet alleen de Shantala massage maar nog veel meer. Ook is er een les waarin we dieper ingaan op algemene klachten, denk hierbij aan darmkrampen.

Waar wordt de Kraamtijd Special babymassage en de cursus Babymassage gegeven?
De Kraamtijd Special babymassage en de cursus Babymassage worden gegeven bij de cursusleidster thuis aan de rand van Axel. Axel is centraal gelegen tussen Terneuzen en Hulst. Het is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden voor de cursus kan via het aanmeldformulier.

www.zwangerzeeland.nl