Complete cursus Samen Bevallen


Complete cursus Samen Bevallen
De complete cursus Samen Bevallen bestaat uit 7 avonden van 2 uur waarin jullie helemaal worden voorbereid op jullie bevalling. Per avond zal er een theorie en praktijk deel zijn, waarin we alle facetten van de bevalling langslopen. Tijdens de cursus is er genoeg gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van angsten of onzekerheden. Doordat een cursus uit meerdere stellen bestaat, krijg je een leuke club mensen die samen een nieuw avontuur in hun leven beginnen. Dit zorgt voor herkenning en leuke gesprekken onderling. Sommige stellen hebben jaren na de cursus nog contact met elkaar.

Na de bevalling is er nog een terugkomavond waarin we terug kijken op jullie bevallingen en waar er ruimte is om ervaringen te delen. Ook worden dan natuurlijk alle baby’s bewonderd.

Mocht het zo zijn dat je een cursusavond mist door bijvoorbeeld ziekte of werk, dan kunnen we samen een moment afspreken om de gemiste informatie in te halen. Ook als je partner een avond niet kan, ben je als zwangere welkom. Je kunt dan eventueel iemand anders meenemen die je partner dan vervangt op de cursusavond.

Tijdens de cursus krijgen jullie een uitgebreide cursusmap met informatie dat je als naslagwerk kunt gebruiken. Ook maken we een groepsfoto met alle stellen die jullie digitaal krijgen toegestuurd.

Inhoud van de cursus Samen Bevallen
Tijdens de cursus wordt er aan de volgende onderwerpen aandacht besteed:

– Wat gebeurt er in je lichaam tijdens een zwangerschap
– Omgaan met pijn en pijnbestrijding
– De ontsluitingsfase
– De persfase en het 1e contact
– Wat als het anders loopt
– Voeding
– Kraamtijd

De volgende praktijkonderdelen worden tijdens de cursus geoefend:

– Diverse ademhalingstechnieken
– Ontspanningsoefeningen
– Massagetechnieken
– Perstechnieken
– Diverse ontsluitings- en pershoudingen

Je kunt je voor de cursus Samen Bevallen aanmelden vanaf 12 weken zwangerschap. Kijk voor de beschikbare cursusdata in de agenda.

www.zwangerzeeland.nl