Groepscursus Gerust Bevallen


Groepscursus Gerust Bevallen
De groepscursus Gerust Bevallen bestaat uit 4 avonden van 2 uur waarin je helemaal wordt voorbereid op de bevalling. Per avond zal er een theorie en praktijk deel zijn, waarin we alle facetten van de bevalling langslopen. Tijdens de cursus is er genoeg gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van angsten of onzekerheden. Doordat een cursus uit meerdere zwangere dames bestaat, krijg je een leuke club mensen die samen een nieuw avontuur in hun leven beginnen. Dit zorgt voor herkenning en leuke gesprekken onderling. Sommige dames hebben jaren na de cursus nog contact met elkaar.

Na de bevalling is er een terugkom waarin we terug kijken op de bevalling en waar ruimte is om ervaringen te delen. Ook worden dan natuurlijk alle baby’s bewonderd. 

Mocht het zo zijn dat je een cursusavond mist door bijvoorbeeld ziekte, dan kunnen we samen een moment afspreken om de gemiste informatie in te halen. 

Tijdens de cursus krijg je een uitgebreide cursusmap met informatie dat je als naslagwerk kunt gebruiken. Ook maken we een groepsfoto met alle dames die je digitaal krijgt toegestuurd.

Inhoud van de groepscursus Gerust Bevallen
Tijdens de cursus wordt er aan de volgende onderwerpen aandacht besteed:

– Wat gebeurt er in je lichaam tijdens een zwangerschap
– Omgaan met pijn en pijnbestrijding
– De ontsluitingsfase
– De persfase
– Het 1e contact
– Wat als het anders loopt

De volgende praktijkonderdelen worden tijdens de cursus geoefend:

– Diverse ademhalingstechnieken
– Perstechnieken
– Diverse ontsluitings- en pershoudingen

Je kunt je voor de groepscursus Gerust Bevallen aanmelden vanaf 12 weken zwangerschap. Kijk voor de beschikbare cursusdata in de agenda.

www.zwangerzeeland.nl