Samen Bevallen Zeeland

 

Bevallen? Dat doen we samen.
Zwanger Zeeland biedt jullie de unieke zwangerschapscursus Samen Bevallen aan. Tijdens deze cursus worden jij en je partner voorbereid op de bevalling, zodat je die vol vertrouwen in kan gaan.

Waarom een cursus bij Samen Bevallen?
Een cursus Samen Bevallen neemt veel onzekerheden en vragen weg en bereidt jullie voor op de bevalling. Van te voren weet je niet hoe je bevalling gaat lopen, maar als je goed voorbereid de bevalling in gaat, is de kans groot dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op de bevalling. Een kindje op de wereld zetten is niet zomaar iets en wordt vaak omschreven als een levensveranderende gebeurtenis. Je hierop voorbereiden is dan ook geen overbodige luxe. Als je positief op je bevalling terug kan kijken, helpt dat ook mee aan het versterken van de band tussen ouders en kind.

Waarom een cursus samen met je partner?
Samen Bevallen is een cursus die je samen met je partner doet. Je partner is alle 7 avonden actief betrokken bij de zwangerschapscursus en wordt net als de zwangere helemaal klaargestoomd voor de bevalling. Doordat jullie straks allebei dezelfde informatie hebben gehoord en dezelfde oefeningen en technieken hebben geleerd zijn jullie straks tijdens de bevalling goed op elkaar ingespeeld. Hierdoor kan de partner de zwangere goed ondersteunen en helpen tijdens de bevalling. Die ondersteuning is straks tijdens de bevalling van onschatbare waarde. Als partner sta je dus niet hulpeloos langs de zijlijn, maar help je actief mee om jullie kindje geboren te laten worden.

Is het wel wat voor ons?
De cursus Samen Bevallen in Axel is een praktische cursus waarin jullie de theorie over bevallen leren en handvaten krijgen om in de praktijk te gebruiken. De complete cursus wordt in groepsverband gegeven waardoor je in contact komt met andere stellen die in dezelfde zwangerschapsfase zitten. Ook voor de partners is het fijn om herkenning te vinden bij andere partners. De cursussen zijn hierdoor gezellig en leerzaam en worden vaak als een avondje uit gezien!

Waar wordt de cursus Samen Bevallen gegeven?
De cursus Samen Bevallen wordt gegeven bij de cursusleidster thuis aan de rand van Axel. Axel is centraal gelegen tussen Terneuzen en Hulst. Het is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

Schermafbeelding 2016-07-14 om 09.41.25

Aanmelden voor de cursus kan via het aanmeldformulier.

www.zwangerzeeland.nl